Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Λίγα εισαγωγικά-ενημερωτικά για το μουσικοθεατρικό έργο "Βασίλης Ιθακήσιος.Ο ζωγράφος του Ολύμπου."

 
            Εδώ αποκάτω,γράφω λίγα κατατοπιστικά στοιχεία,σχετικά με το μουσικοθεατρικό έργο που ξεκίνησα να γράφω για το Βασίλη Ιθακήσιο ,τον ζωγράφο του Ολύμπου.

          Ο Βασίλης Ιθακήσιος  ήταν εξαιρετική περίπτωση καλλιτέχνη.Ήταν ερωτευμένος με τη φύση και τα βουνά κι ειδικά με τον Όλυμπο, τόσο πολύ  που, επί 20 χρόνια , τα καλοκαίρια ανέβαινε και ζούσε ολομόναχος σε μια σπηλιά στον Όλυμπο.Εκεί ζωγράφισε πάνω από 500 πίνακες.
 
            Λεπτομέρειες για τη ζωή του και το τραγικό όσο και ποιητικό τέλος του,μπορεί να διαβάσει κανείς στο ακόλουθο λινκ: https://www.news247.gr/mixani-tou-xronou/michani-toy-chronoy-ezise-20-chronia-se-mia-spilia-toy-olympoy-zografizontas.6513602.html 

            Στις αποκάτω αναρτήσεις,λοιπόν, ακούγονται (..και φαίνονται ως βίντεο) 6 (ως τώρα) τραγούδια μου για το ζωγράφο Βασίλη Ιθακήσιο.Σκοπεύω,βέβαια, να προσθέσω κι άλλα τραγούδια.

 Τα τραγούδια που ακούγονται , τα 'χω σκεφτεί σαν μέρος μιας μουσικοθεατρικής παράστασης αφιερωμένης στον εν λόγω καλλιτέχνη, όπου επί σκηνής εμφανίζεται ο ζωγράφος Ιθακήσιος στη σπηλιά του στον Όλυμπο, και ζωγραφίζοντας, διαλογίζεται-τραγουδάει-"συζητάει" τόσο με τους βράχους, τα ζωντανά και τα σύννεφα κ.λ του Ολύμπου, όσο και με τα χρώματα που είναι  σπουδαίο πράμα για  τους ζωγράφους...Τα τραγούδια αυτά,θα μπορούσε να τα τραγουδάει, ή αποκλειστικά ο ίδιος ο ήρωας της παράστασης, ή συνοδευόμενος από χορωδία.

Στη μοναδική φωτογραφία που υπάρχει στα βιντεάκια με τα τραγούδια , εικονίζεται ο ζωγράφος Βασίλης Ιθακήσιος στη σπηλιά του στον Όλυμπο, ξαπλωμένος μπροστά στους πίνακές του, κάπου στα 1939 ...